نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

مسموميت كودكان يكي از شايع‌ترين دلايل براي مراجعه به بيمارستان‌هاست. كودكان به اين خاطر كه بدن كوچك‌تر و ضعيف‌تري نسبت به بزرگسالان دارند بيشتر درگير مسموميت و مشكلات ناشي از آن مي‌شوند. مسموميت مي‌تواند بخش‌هاي مختلفي از بدن كودك مانند ريه، قلب، اعصاب مركزي، معده و روده يا حتي كليه‌ها را درگير كند. بسياري از كودكان در خانه و به‌صورت ناخواسته دچار انواع مسموميت مي‌شوند و يا والدين به دليل عدم آگاهي كودك خود را در معرض عوامل مسموميت زا قرار مي‌دهند. مواد سمي مي‌توانند از طريق بلع، تنفس يا حتي جذب شدن توسط پوست وارد بدن كودك شوند. به همين خاطر بسيار اهميت دارد كه با علل و راهكارهاي درماني يا پيشگيرانه راجع به مسموميت كودك آشنا شويد. همچنين بهره بردن از مشاوره كودك به شما كمك خواهد كرد تا بتوانيد به درستي از كودك خود مراقبت نماييد و به رشد طبيعي او كودك كنيد.

منبع: مسموميت كودكان | نشانه ها و بهترين درمان مسموميت كودك

عوامل مسموميت زا در كودكان

مسموميت به اين معناست كه يك ماده خطرناك به ميزان زيادي وارد بدن كودك شده است. كاركرد بدن كودك را دچار مشكل مي كند. اين ماده از راه‌هاي مختلفي نظير خورده شدن، تماس با پوست يا حتي قرار گرفتن كودك در يك هواي مسموم وارد بدن وي بشود. انواع بسياري از مواد مي‌توانند مسموميت را در كودك ايجاد كنند كه در ادامه به برخي از مهم ترين آن‌ها اشاره خواهيم كرد.

داروها

داروها مسئول حدود نيمي از مسموميت‌هاي كودكان هستند. دارو مي‌تواند به اشكال مختلفي باعث مسموميت در كودك شود؛ ممكن است اين داروها در دسترس كودكان قرار داشته و كودك آن‌ها را وارد دهان خود كرده است و يا اينكه پدر و مادر براي رفع برخي مشكلات داروهاي نامناسبي را به كودك داده‌اند. از جمله اين داروها مي‌توان به مسكن‌هايي مثل استامينوفن يا داروي آسپرين اشاره كرد. استفاده هر يك از اين داروها بدون نسخه پزشك براي كودك يا مصرف بيش از حد آن‌ها تا جايي كه براي بدن كودك قابل پذيرش نيست مي‌تواند مسموميت‌هاي دارويي را در وي ايجاد كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد علائم سلامت نوزاد كليك كنيد.

شوينده‌هاي خانگي و آفت كش‌ها

حضور كودك در فضايي كه بيش از حد از اين مواد در آن استفاده شده است. يا تماس مواد شوينده با كودك باعث آسيب ديدن جدي كودك شود. از جمله شايع‌ترين مسموميت‌هايي كه براي كودك توسط مواد شوينده ايجاد مي‌شود مسموميت با وايتكس، رنگ، الكل، تينر و پودرهاي شست و شوي لباس هستند. مسموميت با اين مواد باعث آسيب يا حتي مشكلات متعدد براي دستگاه گوارش يا مجاري تنفسي كودك شود.

كربن مونوكسيد از عوامل مسموميت زا در كودكان

كربن مونوكسيد يك گاز بي‌رنگ، بي‌بو و به‌شدت سمي است. اين گاز به دليل سوختن نامناسب برخي مواد ايجاد شود. مونوكسيد كربن ممكن است از طريق بخاري، اجاق گاز، شومينه يا ساير وسايلي كه به گاز وصل مي‌شوند نشت پيدا كند. درجات كمي از مسموميت با گاز كربن مونوكسيد مي‌تواند باعث احساس خواب آلودگي، خستگي، حالت‌هاي شبيه به بيماري آنفولانزا و تهوع شود؛ اما مسموميت با ميزان زيادي از گاز كربن مونوكسيد مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي در تنفس، كاهش سطح هوشياري، مشكلات قلبي و حتي مرگ شود.

گياهان خانگي

بعضي از گياهان آپارتماني مثل ويستريا، گل نيلوفر و حتي بعضي گياهان دارويي داراي مواد سمي هستند. در صورت تماس كودك با اين گياهان ممكن است علائم مسموميت خفيف تا متوسط در معده و روده آن‌ها مشاهده شود.

الكل، نيكوتين و ساير مواد مخدر از عوامل مسموميت زا در كودكان

علاوه بر مصرف الكل در نوشيدني‌هايي كه داراي اين ماده هستند، دهان‌شويه‌ها، مواد ضدعفوني‌كننده دست يا برخي از داروها نيز مقاديري از الكل را در تركيبات خود دارند. مسموميت با الكل در كودكان سبب افت قند خون مي شود. از اين طريق باعث ايجاد لرزش يا كما در كودك شود.

در صورتي كه كودكي از مواد داراي نيكوتين مثل سيگار، تنباكو يا حتي آدامس‌هاي داراي نيكوتين استفاده كند و يا در صورتي كه اين مواد با پوست كودك تماس پيدا كند مي‌تواند باعث ايجاد مسموميت‌هاي شديد در وي بشود كه نشانه‌هايي مانند تهوع، استفراغ يا تشنج را ايجاد مي‌كند. توصيه مي كنيم مقاله تاثير دود سيگار بر نوزاد را مطالعه نماييد.

هيدروكربن‌ها

مصرف موادي مانند بنزين، نفت سفيد، روغن لامپ، رقيق‌كننده‌ها و پاك‌كننده‌هاي رنگ مي‌تواند باعث ايجاد مسموميت در كودك شود. آسيب ديدن و مسموميت با اين مواد سيستم اعصاب مركزي كودك را درگير خواهد كرد.

باتري از عوامل مسموميت زا در كودكان

زماني كه كودك باتري را در دهان خود قرار مي دهد. به ويژه باتري‌هاي صاف، نظير آنچه در ساعت‌ها استفاده مي‌شود. به دليل وجود تركيبات آلكالين يك جريان الكتريكي در بدن كودك ايجاد مي كند. كه اين امر باعث سوختن يا سوراخ شدن مري كودك شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد تغذيه سالم كودك كليك كنيد.

مصرف برخي غذاها

بعضي از مواد غذايي به دليل شيوه خاص توليد و پخت ممكن است كودك را با مسموميت مواجه كنند. در واقع غذاهايي مانند تخم مرغ، تن ماهي و صدف اگر به شكل خام مصرف شوند يا به درستي پخته نشوند. احتمالا كودك را مسموم خواهند كرد. در كنار اين مسئله خوردن غذاهاي غير بهداشتي و آماده كودك را بيشتر در معرض خطر مسموميت قرار مي‌دهند.

 

علائم مسموميت در كودك

با توجه به سن و جثه كودك و همچنين نوع و ميزان ماده مصرفي، نشانه‌هاي مسموميت در كودكان متفاوت خواهد بود؛ اما برخي از شايع‌ترين نشانه‌هاي مسموميت در كودك شامل موارد زير مي‌باشد.

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • خواب آلودگي
  • زمين خوردن
  • دردهاي شكمي

اگر كودك شما در معرض يكي از مواد بالا قرارگرفته است، براي ظاهر شدن علائم در وي صبر نكنيد و هرچه سريع‌تر براي انجام معاينات پزشكي كودك را به نزديك‌ترين درمانگاه برسانيد.

پيشگيري و درمان مسموميت در كودكان

در دسترس نبودن مواد مختلف

هيچ ماده سمي نبايد در دسترس كودك باشد. مواد ضدعفوني، داروها، باتري يا هر وسيله ديگري را در يك كمد در بسته و دور از دسترس كودك نگه داريد.

اجتناب از تجويز خودسرانه داروها

در هنگام بيماري كودك، براي استفاده از داروها حتماً با يك پزشك مشورت كنيد. اگر پزشك دوز مشخصي از دارو را براي كودك شما تجويز كرده است هرگز مقدار دارو را بدون اجازه پزشك افزايش ندهيد. توجه داشته باشيد كه شما به عنوان مراقب اصلي كودك نبايد باعث ايجاد مشكلات در كودك شويد بلكه بايد با رعايت تمامي اصول به سلامت كودك كمك نماييد. همچنين به شما پيشنهاد مي‌دهيم كه با خواندن مقاله ويژگي هاي كودك سالم به بررسي جامع و كامل بهداشت جسمي و رواني فرزندتان بپردازيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

نشانه‌هاي مسموميت با گاز مونوكسيد كربن چيست؟

درصورت مسموميت ضعيف علائمي نظير خستگي، خواب آلودگي و تهوع در فرد ايجاد مي‌شود. مسموميت‌هاي شديد نشانه‌هايي نظير مشكلات تنفسي، آسيب قلب يا خطر مرگ را به همراه دارد.

در صورت ايجاد مسموميت در كودك چه بايد كرد؟

در صورت مشاهده نشانه‌هاي مسموميت هرچه سريع‌تر به پزشك مراجعه كنيد. حتي اگر از تماس كودك با برخي مواد سمي مطمئن هستيد، منتظر شروع علائم نباشيد و بلافاصله به نزديكترين مركز درماني مراجعه كنيد.

منبع: مسموميت كودكان | نشانه ها و بهترين درمان مسموميت كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/17  ] [ ۱۶ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب